Monday, December 14, 2009

Kebesaran Orang Melayu

Assalamualaikum Wrth...
lame sgt da aku x update blog kan.. eheheh busy la walaupon sekarang ngah cuti sem, tp ade la buat keje sikit2 tuk menjana pendapatan nak support yuran next sem nanti..

bekerja tuh mmg penat ye la kan pegi pagi balik malam.. ye la nak mencari duti lebey.. tp tuh la.. keje da ok tp tercabar pulak dengan sikap segelintir manusia y bergelar Melayu.. almaklumlah dah naik pangkat, bagus la mcm tuh.. tp y aku heran sgt bile da besar pangkat tuh kenapa dada pon perlu besar sekali. mandabik dan memandang orang bawahan seperti makhluk yang senantiasa menyusahkan dia. pantang melihat orang lain xde keje laju je die menyuruh buat kerja lain y x sepatutnya tuk orang tuh.. sampaikan nak duduk pon kene curi2.. dan y aku heran kalo die xde keje mengula je ka opis besar jamban tuh. men hp la, men game la, tp kalo suku sakat die buat mcm tuh x pe plak. tegur pon boleh senyum2. siang td mbe aku kene tegur dengan die cz men hp, ok mmg salah die la men hp ka selling floor tp ape salahnye tegur elok2. kenapa perlu menjatuhkan air muka orang lain d khalayak ramai. tidakkah dia fikir perasaa mbe aku tuh.. cube la kalo die y kene.. mcm2 kami kene buat tuk depatment owang lain.. tp owang y keje ka depatment tuh elek je mengula.. ikot ati nak je aku cepuk sekoq2.. menyusahkan orang lain.. pasal koang la kami x dapat balik ontime.. kalo lewat ckit datang maki baik punya... doang mcm x penah hormat owang.. kenapa perlu nak maki2 sedang kan bile die memaki pekerje, dan pekerja itu akan rase down sgt, bile da down keje pon mcm hampeh, bile keje mcm hampehh servis pon hampehh ha pas tuh company nye target pon down la.. tp mintak profit tingi2.. langsung x professional komunikasi ngan owang.. tah la.. agak nye mmg mcm tuh kot owang melayu neh.. xbole berjawatan tinggi ckit.. sume nak kembang kepala.. aku taw bukanlah sume y mcm tuh.. tp tuh la y kebanyakkan aku jmpe mcm tuh la.. sampai aku lagi selesa bermajikankan bangsa lain dr bangsa sendiri.. tah la.. bile la nak brubah sifat manusia y buruk nh kan..

Allahualamm...

6 comments:

Cap Api said...

keje per? nak join leh? leh support yuran sem 2 ni..

epullani said...

ala keje biase2 je la.. nak bayaq yuran nanti huhu

countess_anne said...

salam shbt....
mereka berkelakuan seperti itu kerana mereka itu kurang bijaksana... dan bg aku kamu yang bijaksana haruslah sbr.... kerana manusia ini sememangnya bnyak kerenah dan perangai...

Xsanz ~ said...

epul sparta je sorg2..
cmni la bile rase superior..
rasa die hebat sgt.. damn btol

safa nadia sabian.. said...

relax la epul..ape nk wat..mmg cmtu slalunye..bile nk bpngkat besar skit mule la belagak...takpe..pgajaran kat kite gak so dat nnt tak wat centu...nway..gudluck wei

epullani said...

tuhn la.. skung da x marahh da.. czz da bek ngan owang atass.. hekhekk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...