Friday, April 9, 2010

polis oh polis ~

Haa neh nak stori mori selepas sekian lama x mengarang.


Pasal kene tahan ngan abang polis seramai 4 owang. cerita dia mcm neh, de 1 malam tuh aku ngan azad ber tengah malam d mekdi pasal membuat kerja dengan budak2 sentul tuh. pasal mereka gadis so kami kene la melakukan projek d tempat awam kalo projek d rumah mereka konfem2 kene serbu nanti.

so kami decide tuk menyiapkan kerja MA d Mekdi bulatan Pahang. pukul 10 kami sampai sana dan buat kerja, melangut, makan pastuh buat keje, melangut refill air n sambung menyembang pulak.. setelah pukul 4 pagi waktu Malaysia aku ngan azad da lalokk..

Epul - jat,, jom balik.. aku da sayu sangat2 da neh..
Azad - mm jom la. kata azad dengan ringkas tetapi amat padat dan mendalam
so kami pon minta la permision dr rakan2 gadis kami tuh.. dowang tah balik kol wape plak tah..

kami pon bawa la moto ikot jalan dalam.. taman kat Dato senu tuh sambil bawa moto kami pon berbual2 la (hal lelaki) sampai da kat trafik light depan villa Astana aku neh, aku pon benti la.. (sangat baik pabila berhenti d trafik light sekitar 4 pagi) almaklum la keta kan xde.. jalan lengang.. tp aku benti gak..

aku kate la kat azad baik nye aku.. haha kalo x slalu aku da redah.. tp mlm tuh hati neh mcm berat je nak langgar lampu merah..
aku pon menyembang2 la lagi, dan time tuh datang la beberapa mat moto ka blakang aku.. aku buat tataw je la.. langsung x toleh pon ke blakang... lame gak lampu merah tuh.. aku pon tetibe tergerak nak tgk blakang..

oh mai God!!!

Abang polis pulak.. adehh dr mane la doang muncul neh.. tetiba je plak.. ishh aku da mula xsedap hati.. azad pon 1.. bukan nak alert aku pasal mat2 polis tuh.. die kate dengan slambe je plak "ngat kau nampak.. aku de bg taw la" tah la.. aku x dgr pon.. lantak la..

lampu pon hijau aku pon menekan gear dan memulas minyak..
belum sempat nak smpai seberang jalan dowang da blok kami.. aisehh neh aku x suka.. huh!!!
nk xnak kene la benti.. die tanye dr mane nak ke mane.. aku pon jawab umah aku kat depan tuh je.. (x menjawab soalan langsung)
dia tanya ag baru la aku bg taw.. padehal memula aku x bape nak jelas ape die tanye ye la pakai helmet kan.. pas tuh habes la sume die cek..

adoi x bole bla ponggong pon kene rabe.. segan plak aku bile lelaki pegang ponggong suci ini.. lalalalalaa

azad pon sama kene selongkar gak beg dia.. aku x suke btl la bile owang x dkenali dok cek2 barang aku.. lantak la sape pon dia... mmg aku x suka.. tp sebaik la terpaksa..

pas 5 menet pas tuh baru la dowang lepaskan kami.. ishh blah mcm tuh je.. bukan nak kate "tima kasih kerana memberi kerjasama". sopan sunggoh...

sampai kat uma je dr mengantuk trus segar.. huh! faill la...

so moral nya kalo de polis nak tahan anda d pagi2 buta sila lari dengan jayanya, jadinya rasa mengantuk anda xkan hilang.. sampai d umah bola la tdo ngan puas..
wajah2 y masih lagi cergas d pagi hari

sekian ~


7 comments:

yusuf mujahidin ™ said...

hahaha...dh tk suci la ko skrg..

tp mmg tk patut pn dorg..dh raba tu patut ckp thanks ke kn? ish2..

epullani said...

hahaha taw pon.. da bg rabe.. ucap la something.. supaya kekal d hati.. wakakakakka

Moment Aries Gurlz said...

hehehe...
apa lah abg epul nie.....
tp polis pun x ley caya jgk...

Cap Api said...

kesian..

jgn ckp polis xleh caya..

terasa..

epullani said...

aries gurl - hihihih tah la..

cap api.. - awat..? polis ka..?
huhuhu

baby said...

nasib die tak tanya , adik ni orang myammar ke ? ade ic ? hahahaha ! sengal .

epullani said...

huhuhu tuh bahaya.. adoiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...